خانه > اخبار > وزیر نفت: ایران به تمام قراردادهای نفتی خود پایبند است

وزیر نفت: ایران به تمام قراردادهای نفتی خود پایبند است

وزیر نفت با اشاره به اینکه تا سال ۹۲ تولید گاز در پارس جنوبی سالیانه ۵۷۰ میلیون مترمکعب بود اما در پایان سال ۹۵ تولید گاز ایران در این منطقه به هزار و ۶۰ میلیون متر مکعب افزایش یافته است، گفت: ایران در تمامی قرار دادهای نفتی به تعهدات خود پایبند است.

به نقل  از ایرنا، بیژن نامدار زنگنه شنبه شب در آستانه افتتاح پنج فاز پارس جنوبی توسط رئیس جمهوری در جمع خبرنگاران افزود: در حال حاضر تولید گاز در پارس جنوبی نسبت به سال ۹۲ به بیش از ۲ برابر افزایش یافته است.

وی در ادامه گفت: با انتقال ذخایرگازی به منطقه عسلویه ایران تولید تولید خود را افزایش داده است.
وزیر نفت تصریح کرد: با افتتاح پنج فاز پارس جنوبی ۱۵۰ میلیون متر مکعب گاز ، ۲۰۰ هزار بشکه میعانات گازی، سه میلیون تن گاز اتان و سه میلیون تن گاز ال. پی. جی «گاز مایع » به تولید ایران افزوده است.
وی درادامه با تاکید براینکه با افتتاح این فازها به درآمدهای دولت می افزاید، گفت: دو فاز پارس جنوبی سالیانه ۳،۵ تا چهار میلیارد دلار در آمد ارزی ایران را افزایش می دهد و در کمتر از دوسال تمام سرمایه گذاری ها در این پنج فاز به اقتصاد ملی باز می گردد.
زنگنه یادآور شد: برای آماده سازی این فازها بیش از ۱۸ میلیارد دلار هزینه شده است. پیش از این نیز در پارس جنوبی ۱۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری شده بود و در چند سال اخیر نیز حدود ۶ میلیارد دلار در این منطقه سرمایه گذاری کرده اند که در حال حاضر در پارس جنوبی به پیمانکاران بدهکار هستیم.
وزیر نفت در ادامه بیان کرد: طبق مصوبه شورای اقتصاد قرار است با برداشت حدود ۱۵ میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای دیگرفاز های پارس جنوبی سرمایه گذاری شود.
وی در ادامه افزود: هم اکنون نیز از این اعتبارات مبالغی در اختیار وزارت نفت است تا دیگر فازها را آماده سازی کند.
زنگنه با بیان اینکه آورده دولت یازدهم در پارس جنوبی تدبیر بود،گفت: این منطقه را سرمایه نساخت بلکه عشق ،تدبیر ،مدیریت و دلسوزی به نتیجه رساندکه عقل و فداکاری نیز به دنبال آن بود.
وی با اشاره به پایبندی کشور های عضو اوپک به سهمیه های تعیین شده خاطرنشان کرد: تثبیت قیمت نفت ۵۵ دلاری برای هربشکه نفت نشان می دهد تصمیم اوپک به خوبی عمل کرده و اکثریت اعضای اوپک به آن پایبند هستند ایران نیز به این سهمیه بندی وفادار است و اگر تمامی کشورهای های عضو آن را رعایت کنند ما هم رعایت خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: ما به دنبال مقابله با هیچ کشوری نیستیم و نگران فروش نفت خود نیز نمی باشیم زیرا تقاضا برای صادرات نفت ایران بیش از عرضه است و آمادگی داریم با اصول بازرگانی در بازار نفت جهانی رقابت کنیم.
وزیر نفت سپس افزود: ما هرچه پذیرفته ایم به آن پایبند هستیم هر چند که برخی منابع ثانوی اعلام می کنند ایران روزانه ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت تولید می کند اما تولید نفت ایران بیشتر از این مقدار است.
زنگنه در ادامه با اشاره به فروش نفت به روسیه گفت: ایران در این قرار داد فروش روزانه ۱۰۰ هزار بشکه نفت به قیمت متعارف به مسکو را آغاز کرده و پول آن را دریافت می کند اما بانک مرکزی ایران اعلام کرده نیمی از این پول برای خرید خدمات از روسیه استفاده می شود و ایران تاکنون به قرار داد خود عمل کرده است.

همچنین ببینید

حکم اعدام بابک زنجانی در مسیر اجرا

پرونده بابک زنجانی متهم اصلی پرونده نفتی که پیشتر حکم اعدامش در دیوان عالی کشور ...

[show-logos orderby='none' category='brand' activeurl='new' style='hgrayscale' interface='hcarousel' tooltip='true' description='false' limit='0' img='100']