خانه > اخبار > پیش‌بینی رشد ۴۰ درصدی صادرات پیله‌وری همدان

پیش‌بینی رشد ۴۰ درصدی صادرات پیله‌وری همدان

 

وزارت صنعت، معدن و تجارت هدف‌گذاری افزایش ۱۰ میلیارد دلاری صادرات کشور را برای سال ۹۵ در دستور کار قرار داده است ولی مشکلات و مسائلی در این زمینه وجود دارد.

به گفته کارشناسان؛ عمده صادرات استان همدان به کشور عراق انجام می‌شود اما مسائل امنیتی و سیاسی این کشور موجب شده تا در فرآیند صادرات کالا از استان همدان به عراق مشکلاتی جدی ایجاد شود. مدتی است وضعیت عراق با تنش مواجه شده و اجازه صادرات سیمان از ایران به این کشور داده نمی‌شود و در نهایت صادرات این کالا دچار مشکل شده، اما با برنامه‌هایی که اجرا شده خوشبختانه توانسته خسارت‌کاهش صادرات سیمان را از طریق صادرات کلینکر به کشورهای دیگر جبران کند. امیدواریم این صادرات بتواند کاهش صادراتی که در بازار عراق برای ما به وجود آمده است را جبران کند.
ظرفیت‌های صادراتی گمرک همدان
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان می‌گوید: در دوماهه سال جاری حدود ۱۸ میلیون دلار از گمرک همدان صادرات انجام شده است که این میزان صادرات در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۲۱ میلیون دلار بود حدود ۱۵ درصد کاهش را نشان می‌دهد. دلیل این کاهش صادرات را می‌توان جلوگیری از ورود سیمان به عراق عنوان کرد.
حمیدرضا متین در گفت‌وگو با صمت می‌افزاید: بزرگترین مشکل صادرات استان ما این است که عراق ورود سیمان را به داخل خاک خود ممنوع کرده است ولی ما از طریق پیله‌وری بخشی از این صادرات را انجام داده‌ایم. همچنین در دوماهه امسال بر اساس بارنامه‌های حمل شده، ارزش صادرات استان به صورت پیله‌وری و کوله‌وری و سایر گمرکات حدود ۳۶ میلیون دلار بوده است. البته با احتساب صادرات استان از گمرکات آن ارزش صادرات در مجموع به حدود ۵۴ میلیون دلار در دوماه گذشته رسیده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه سال گذشته عمده صادرات همدان به شکل غیرمستقیم از گمرک استان و یا به صورت پیله‌وری بوده و از گمرکات سایر شهرستان‌ها انجام شده است، تصریح می‌کند: سهم صادرات فرش، آهن و کنسانتره از استان کم و ناچیز است، صادرات آهن سال گذشته بیش از ۵۰درصد کاهش را تجربه کرده است.
وی درباره برنامه‌ها و راهکارهایی که برای افزایش صادرات استان در نظر گرفته شده است، تاکید می‌کند: یکی از برنامه‌هایی که در دستور کار داریم بررسی و ایجاد شرایط مناسب توسط اتاق بازرگانی است که در این زمینه چندین جلسه پایش صادرات را برگزار کرده‌ایم تا بتوانیم شرایط صادرات را به کشورهایی غیر از عراق احصا کنیم. متین با بیان اینکه درحال حاضر ما برای صادرات کالا به عراق که یکی از عمده‌ترین بازارهای هدف استان است با مشکلاتی جدی مواجه هستیم، ادامه می‌دهد: با هر تنش و حمله‌ای که در این کشور به وجود می‌آید آمار صادرات ما تغییر کرده و دچار بحران می‌شود.

همچنین ببینید

رشد 5. 8 درصدی صادرات صنایع معدنی

طبق تازه‌ترین تحلیل‌های آماری، وضعیت صادرات شاخص اقلام عمده گروه معدن و صنایع معدنی طی ...

[show-logos orderby='none' category='brand' activeurl='new' style='hgrayscale' interface='hcarousel' tooltip='true' description='false' limit='0' img='100']