آقای قالیباف گفتگوی ویژه خبری را با این موضوع آغاز کردند که رویه تجاری کشورها حمایت از تولید داخلی کشورهاست. در این گفتگو بدنبال ان هستیم که سهم تولید داخلی از بازار شب عید چه میزان است و آیا تولید ملی ما در این روزهای طلایی(شب عید) مورد حمایت لازم قرار می گیرد؟
مهمانان : آقای سید محمدرضا مرتضوی رییس خانه صنعت و معدن استان تهران و دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، آقای رحیم زارع: نائب رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید داخل و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، آقای علی لشکری عضو هیئت مدیره صنعت کفش ایران
قالیباف: آقای زارع آماری از شب عید موجود است که سهم واردات، بازار داخل و قاچاق را مشخص نماید؟
زارع: سوال این است کدام واردات مخرب است و ابزارهای مدیریت واردات کدامند؟در کشور ما تعریف دقیقی در موردارتباط کالای داخل و واردات انجام نشده است و آمار دقیقی وجود ندارد و آمار لازمه ی برنامه ریزی است.
قالیباف: جناب مرتضوی سهم کالای داخلی در سبد خرید مردم چقدر است؟
مرتضوی: اصولا کار آماری نباید فقط در یک مقطع خاص مورد توجه قرار بگیرد و این کار بایستی بصورت مستمر و با برنامه ریزی مدون انجام گردد. نظر بخش خصوصی براین است که اندازه بازار را از میزان پولی که به بازار وارد می شود بایستی اندازه گرفت.(اضافه بر قبل) با توجه به نوع پرداخت های ماه اسفند۱۸ تا۲۳ درصد پول دریافتی جامعه کارگری ، کارمندی و حقوق بگیری در این یکماه وارد جیب می شود مبلغی معادل۶۰ هزار میلیارد تومان می شود، که برای این بازار هم تولید کننده و صنوف و حتی قاچاقچیان نقشه راه خود را دارند، که این نیازمند برنامه ریزی است.
دبیرکل خانه صنعت و معدن با اشاره به اینکه میوه ایرانی خوش مزه ترین میوه دنیاست افزود: مردم برای آجیل شب عید بادام هندی نخرند زیرا پسته ایرانی صف شکن همه آجیل های دنیاست
قالیباف: سهم قاچاق و تولید داخل از نظر شما چه میزان است؟
لشکری: ۱۰تا۱۵درصد صنعت کفش مربوط به قاچاق است و مطابق نظر آقای مرتضوی در صنعت های مختلف این میزان متفاوت است.
قالیباف: آقای زارع نقشه راه شما برای حمایت از تولید داخل به چه صورت است؟
زارع: قانون بهره وری بخش کشاورزی که بر عهده جهاد کشاورزی است. تداخل وظایف وزارت صنعت و معدن و تجارت ، اصناف و گمرگ نیز مشکلاتی ایجاد کرده است.
مرتضوی: سخن من در این۱۵ روز با مردم است. صنعت شیرینی، آجیل ، غذا، خوراکی های سنتی، کالاهای روشنایی و کالاهای تزیینی و شوینده ها و… کیفیت بالایی دارند و کیفیت بالا در تولیدات داخلی مشهود می باشد. من از مردم خواهشمندم که با انتخاب هوشمندانه کالاهای خود را خریداری کنند.
مرتضوی با بیان اینکه قیمت های محصولات ایرانی و کیفیت آنها بهتر از کالاهای وارداتی است گفت: سه میلیون صنوف کشور کارگران ایرانی چشمشان به دست مردم است.
ارتباط تلفنی با آقای افتخاری، عضو هیئت مدیره اتحادیه پوشاک: متاسفانه بازار پوشاک در سالهای اخیر روند کاهشی در شب عید داشته است. و سهم تولیدکننده از بازار داخلی نسبت به سالهای گذشته کمتر می شود.
ارتباط تلفنی با محمد طحان پور، رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی: ایشان در ابتدا خواستار اصلاح قوانین کار و ارزش افزوده از جناب زارع بودند، در ادامه علت رکود از نظر من فروشگاههای زنجیره ای است یعنی عرضه از تقاضا بیشتر می شود.
مرتضوی: از نظر من کالای ایرانی آمادگی لازم را برای رفع نیازهای مردم در این ایام خجسته را دارد.
لشکری: در ادامه با تایید صحبت های آقای مرتضوی ما باید اسفند را تبدیل به اجماع ملی برای حمایت از تولید داخلی کنیم و می توانیم با استفاده شبکه های اجتماعی این راه را هموار کنیم.
قالیباف: جناب مرتضوی به عنوان مثال از کیفیت شوینده ها که در این روز ها استفاده آن بالاست توضیحی بفرمایید.
مرتضوی: ما بررسی جامع و دقیق با اداره استاندارد انجام داده و آمار آن بصورت محرمانه درآمد. استاندرد شوینده های ایرانی سختگیرانه ترین استاندار است و قیمتها خیلی مناسب تر از کالاهای خارجی است.
وی گفت: مردم نگران شوینده های خارجی باشند زیرا آنها بر اساس تحقیقات محرمانه ای که انجام شده است هم گران و هم مضر هستند.
در خاتمه رییس خانه صنعت و معدن استان تهران بیان داشتند: مردم عزیز ایران، سبزی دل خود را با سبزی دل کارگر و تولیدکننده ایرانی گره بزنند. تولید به مردم نیازمند است..
لینک مصاحبه سید محمد رضا مرتضوی رییس خانه صنعت و معدن استان تهران در برنامه گفتگوی ویژه خبری