خانه > اخبار > تکمیل زنجیره فولاد، استراتژی دولت یازدهم

تکمیل زنجیره فولاد، استراتژی دولت یازدهم

حوزه فولاد از ۳ سال پیش تاکنون شاهد افتتاح چندین واحد فولادسازی در سطح کشور بوده است.

به نقل از روزنامه صمت: هرچند مسئولان دولتی در این چند سال به فکر تکمیل زنجیره فولاد در کشور بوده‌اند و در این راستا اقدام‌های خوبی شده است، اما مسئله قابل توجه در این مدت، رکود حاکم بر این صنعت راهبردی و استراتژیک است، به‌گونه‌ای که از نگاه کارشناسان، این صنعت در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و تحت تاثیر قیمت‌های جهانی است. البته رکود فولاد در این مدت، در وهله نخست در بعد کلان، متاثر از بازارهای جهانی بوده است. در داخل کشور نیز رکود داخلی که از چندین سال پیش آغاز شده بود، به کاهش تقاضا به این حوزه رسیده است؛ به‌گونه‌ای‌که در برخی موارد قیمت‌های فروش را به کمتر از قیمت تمام‌شده محصول تولیدی رسانده و ضرر دیگری را نیز از این محل متوجه فولادسازان کرده است. کارشناسان این حوزه معتقدند، رکود جهانی و تاثیر آن بر رکود داخلی در حوزه فولاد، تداوم رکود در صنعت ساختمان‌سازی، تخصیص اعتبارات عمرانی به پروژه‌هایی با پیشرفت فیزیکی بالا و کاهش حجم تولید خودرو، از جمله مهم‌ترین دلایل شدت گرفتن رکود محصولات فولادی در چند سال گذشته محسوب می‌شود.
عملکرد دولت باتوجه به رکود
عملکرد دولت را در حوزه فولاد باید با توجه به شرایط زمانی و با توجه به رکودهای حاکم در نظر گرفت. در این‌باره مدیرعامل گروه صنایع فولادی صبح پارسیان در گفت‌وگو با صمت در پاسخ به این پرسش که عمکرد ۳ ساله دولت را در حوزه فولاد چگونه ارزیابی می‌کنید، عنوان کرد: عملکرد ۳ ساله دولت را باید با توجه به بستر زمانی و رکودی که هم بر داخل و هم بر دنیا حاکم بوده است، مورد ارزیابی قرار دارد؛ چراکه از یک‌سو جامعه جهانی چه در بخش اقتصاد و چه در بخش صنعت فولاد در رکود به‌سر می‌برد. حتی به گفته کارشناسان این حوزه، باوجود رکودهای جهانی فولاد در سطح بین‌المللی در «دره مرگ» قرار گرفته است. محمدرضا بنی‌اسدی در ادامه خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، در بعد داخلی نیز با توجه به اینکه رکود اقتصادی و مسکن از دولت قبل به شکل ادامه‌داری به دولت یازدهم رسیده است، از این‌رو شاهد رکود در این صنعت مادر به‌طور کماکان هستیم. وی در ادامه تاکید کرد: با توجه به رکود حاکم داخلی و خارجی عملکرد دولت یازدهم را در بخش فولاد می‌توان مثبت ارزیابی کرد؛ چراکه ما دوران رکود را پشت‌سر گذاشتیم، حتی دره مرگ را نیز تجربه کرده‌ایم. براساس پیش‌بینی‌های بین‌المللی رکود جهانی تا سال ۲۰۱۸میلادی نیز ادامه‌دار خواهد بود. با این وجود ظرفیت‌سازی‌هایی که در این ۳ سال انجام شده، ظرفیت‌سازی‌های مثبتی بوده است.

همچنین ببینید

فاز دوم فولادسازی فولاد کاوه جنوب به بهره برداری رسید

 مرحله دوم فولادسازی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش با حضور معاون اول رئیس جمهوری و ...

[show-logos orderby='none' category='brand' activeurl='new' style='hgrayscale' interface='hcarousel' tooltip='true' description='false' limit='0' img='100']