خانه > اخبار > سیف : دولت یازدهم با رشد اقتصادی منفی 6/ 8 و تورم بالا 40 درصد دولت را تحویل گرفت

سیف : دولت یازدهم با رشد اقتصادی منفی 6/ 8 و تورم بالا 40 درصد دولت را تحویل گرفت

ولی الله سیف رئیس بانک مرکزی گفت : دولت یازدهم در شرایطی کار خود را آغاز کرد که رشد اقتصادی به رقم ۶/ ۸- درصد رسیده بود و تورم در سطوح بالای ۴۰ درصد قرار داشت و ارزش پول ملی به کمتر از یک سوم خود کاهش یافته بود.

سیف در کانال شخصی تلگرام در گزارشی به شرح زیر نوشت : خروج از این شرایط تدبیر خاصی را طلب می نمود و در چنین وضعیتی بود که تیم اقتصادی با اعتقاد به این اصل مسلم که سرمایه گذاری و رشد اقتصادی در فضای بی ثبات و متلاطم محقق نمی گردد، به درستی هدف خود را بر مهار تورم متمرکز کرد.
از طرفی به منظور کاهش آثار جانبی منفی سیاست های ضد تورمی خود در بعد رشد اقتصادی ، مهار انتظارات تورمی از کانال ایجاد ثبات در بازار ارز در دستور کار قرار گرفت.
اقدامات و سیاست های پایه ریزی شده بر اساس رویکرد مذکور موجب گردید که نرخ تورم در سال ۱۳۹۳ به ۱۵/۶ درصد کاهش یابد که نسبت به سال ۱۳۹۲ به میزان ۱۹/۱واحد درصد کاهش داشت.
همچنین بازار ارز کشور به نحو مطلوبی تثبیت گردید و تلاطم ها و نوسانات این بازار به خوبی مهار و روند نرخ ارز برای فعالین اقتصادی قابلیت پیش بینی و برنامه ریزی پیدا کرد. درجانب رشد اقتصادی شاهد بودیم که نرخ رشد اقتصادی پس از ۲ سال مجدداً در سال ۱۳۹۳ به سطوح مثبت بازگشت و به ۳ درصد رسید.
لیکن شوک برون زای ناشی از کاهش قیمت نفت که از نیمه دوم سال ۱۳۹۳ آغاز گردیده بود باعث شد که رشد اقتصادی در فصل پایانی این سال به۰/۶درصد تقلیل یابد و استمرار کاهش قیمت نفت در سال ۱۳۹۴ در کنار استمرار تحریم های اقتصادی ظالمانه بر علیه کشور، باعث کاهش رشد اقتصادی گردید.

همچنین ببینید

کاهش قیمت نفت در بازار جهانی

قیمت‌های نفت روز دوشنبه تحت تاثیر رشد بی‌وقفه حفاری در آمریکا که تلاش‌های تولیدکنندگان بزرگ ...

[show-logos orderby='none' category='brand' activeurl='new' style='hgrayscale' interface='hcarousel' tooltip='true' description='false' limit='0' img='100']