خانه > اخبار > صادرات کنسانتره مس به سود کشور نیست

صادرات کنسانتره مس به سود کشور نیست

جمعی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به همراه وزیر صنعت، معدن و تجارت از معدن مس سونگون در استان آذربایجان‌شرقی بازدید کردند.

در این بازدید محمدرضا نعمت‌زاده، از نزدیک در جریان فعالیت استخراج و فرآوری مس سونگون قرار گرفت. نعمت‌زاده گفت: باید در موضوع مس به تکمیل زنجیره تولید و محصول نهایی توجه اساسی شود که حداقل آن تولید کاتد است. وی همچنین خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای احداث کارخانه مس کاتد هیچ محدودیت مالی وجود ندارد.
پیشرفت صنعت مس در شمال‌غرب
وزیر صنعت، معدن و تجارت دیروز در سفر خود به آذربایجان‌شرقی از روند توسعه مجتمع و معدنی مس سونگون بازدید کرد. به گزارش خبرنگار اعزامی صمت، محمدرضا نعمت‌زاده عنوان کرد: تشکیل شرکت مس آذربایجان از ضرورت‌های توسعه صنعت مس در کشور و شمال غرب ایران به‌شمار می‌رود. وی از نزدیک با بهره‌برداری از «یال غربی» معدن مس سونگون و طرح توسعه یال شرقی این معدن آشنا شد. همچنین وزیر صنعت، معدن و تجارت آخرین اقدام‌های انجام شده برای راه‌اندازی کارخانه تولید مس کاتدی را که قرار است با ظرفیت ۱۰۰هزار تن در مجموعه مس سونگون احداث شود، بررسی کرد. نعمت‌زاده پس از بازدید از مجتمع مس سونگون در جمع مدیران این مجموعه خاطرنشان کرد: ده‌ها جلسه برای توسعه این مجموعه برگزار شده است، چراکه صنایع مس در استان آذربایجان‌شرقی پروژه‌ای ملی به‌شمار می‌رود و این امر مایه آبروی استان است. وی با تاکید بر ضرورت استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های صنعت مس اظهار کرد: باید در موضوع مس به تکمیل زنجیره تولید و محصول نهایی توجه اساسی شود که حداقل آن تولید کاتد است. وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به مسائل زیست‌محیطی برای تولید کاتد عنوان کرد: در تاسیس کارخانه تولید مس کاتدی باید مسائل زیست‌محیطی مورد توجه قرار گیرد و شیوه تولید از طریق ذوب یا هیدرو باید با استانداردهای زیست‌محیطی کشور هماهنگ باشد. نعمت‌زاده مدیران مس سونگون را ملزم کرد تا برای عقد قرارداد با پیمانکار این پروژه برنامه نهایی ارائه کنند، چراکه یک روز تاخیر در این برنامه هم نباید وجود داشته باشد.
تولید کاتد باید آغاز شود
وی با اشاره به صادرات کنسانتره مس تاکید کرد: صادرات کنسانتره مس به سود کشور نیست، چراکه مس دارایی ملی بزرگی به‌شمار می‌رود و تولید کاتد باید به طور حتم آغاز شود. به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت در حال حاضر برای احداث کارخانه مس کاتد هیچ محدودیت مالی وجود ندارد، اما مدیریت پروژه باید جدی‌تر و بهتر از قبل در این زمینه تلاش کند. وی خواستار تسریع در روند اکتشاف مس در منطقه شد و بیان کرد: تکلیف تاسیس شرکت هلدینگ مس آذربایجان باید هرچه سریعتر روشن شود تا بتوان برای توسعه معادن مس منطقه آذربایجان و احداث کارخانه‌های تکمیل زنجیره تولید و نیز صادرات برنامه‌ریزی کرد. نعمت‌زاده با اشاره به ورود مس آذربایجان به بورس خاطرنشان کرد: با روشن شدن وضعیت شرکت مس آذربایجان در بورس مردم این منطقه نیز می‌توانند با خرید سهام در منافع این پروژه بزرگ سهیم باشند. وی درباره افزایش بهره‌وری در معادن مس آذربایجان و احداث کارخانه‌هایی برای تکمیل زنجیره تولید خواستار مشارکت دانشگاهیان و پژوهشگران شد.

همچنین ببینید

وزیر صنعت: همه کالاهای مانده در گمرکات طی یک ماه آینده ترخیص می‌شود

 وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با ابلاغ جدید رییس‌جمهوری و تصمیمات ستاد اقتصادی دولت، ...

[show-logos orderby='none' category='brand' activeurl='new' style='hgrayscale' interface='hcarousel' tooltip='true' description='false' limit='0' img='100']