خانه > اخبار > مقام مسئول: واردات آب بسته بندی خارجی به نفع تولید داخل است/ نیاز به بازاریابی مناسب برای صادرات

مقام مسئول: واردات آب بسته بندی خارجی به نفع تولید داخل است/ نیاز به بازاریابی مناسب برای صادرات

دبیر انجمن تولید کنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی با اشاره به واردات قانونی آب بسته بندی شده خارجی در ماه های گذشته، ورود این محصولات را با توجه به قیمت بالای آنها عاملی برای گرایش مردم به نمونه های مشابه داخلی عنوان کرد.

 
به نقل از ایرنا، در ماه های اخیر واردات برخی برندهای آب بسته بندی به صورت قانونی به کشور در رسانه ها خبرساز شده است. این در حالی است که پیش از این واردات آب به صورت قاچاق یا به صورت چمدانی و از طریق مسافران به کشور انجام می شد.

در حالی که تولید این محصولات با عنایت به حضور شرکت های فعال داخلی و خارجی در کشور به وفور انجام می شود و بازار اشباع از این محصولات است، اما واردات آن هم با قیمت های بالا که در برخی موارد تا ۴۰۰ هزار ریال در هر بطری نیز گزارش شده، دستمایه این گزارش شده است.
در همین پیوند، «پیمان فروهر» دبیر انجمن تولیدکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: تا پیش از این واردات آب بسته بندی به کشور نداشتیم و عمده آن برند لوکس همانند «ووس» (VOSS) نروژ بود که به صورت قاچاق، مسافری یا چمدانی وارد می شد.
به گفته وی، از حدود چهار ماه پیش برخی شرکت های داخلی به واردات آب بسته بندی به صورت قانونی از کشور فرانسه اقدام کرده اند که البته حجم واردات آن ناچیز و پایین است.
دبیر انجمن تولید کنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی با اشاره به تولید سالیانه یک میلیارد و ۳۰۰ تا یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون لیتر آب بسته بندی در کشور، تصریح کرد: تنها ۲.۷ درصد جمعیت کشور مصرف کننده آب بسته بندی تولیدی داخل هستند و مصرف کننده زیادی در کشور ندارد؛ بر این اساس انتظار می رود آنچه اکنون به عنوان آب بسته بندی از اروپا وارد می شود و هر بطری آن بین ۱۸۰ تا ۴۰۰ هزار ریال قیمت دارد نیز در حجم های بسیار پایین باشد.
فروهر تصریح کرد: بیش از ۹۸ درصد محصولات تولید شده در داخل به فروش می رسد و ۲ درصد دیگر آن صادر می شود.
وی بیان داشت: واردات این محصولات با اخذ مجوز قانونی از نهادهای متولی از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت بهداشت انجام می شود.
فروهر درباره نیاز کشور به واردات چنین کالاهایی، اظهار داشت: واقعیت این است که اگر ایران بخواهد در عرصه اقتصاد و تجارت آزاد گام بردارد، دیگر بحث نیاز مطرح نیست، بلکه این سازمان ها و شرکت های اقتصادی هستند که با بررسی همه جوانب امر اقدام به واردات می کنند.
وی تصریح کرد: از نگاه انجمن تولیدکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی، واردات این کالا نه تنها ایراد و اشکالی ندارد، بلکه بسیار هم خوب است؛ زیرا مصرف کننده داخلی با مقایسه تفاوت قیمت نمونه مشابه ایرانی با خارجی، به محصول ایرانی گرایش خواهد یافت.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: اکنون چهار شرکت بزرگ بین المللی در ایران به تولید آب بسته بندی مشغولند و تولیدات خود را با رعایت همه استانداردهای بین المللی بطور متوسط ۱۰ هزار ریال در هر بطری می فروشند؛ در حالی که کیفیت آب تولیدی هیچ تفاوتی با آب بسته بندی خارجی ندارد و با انجام همان فرآیندها و رعایت همان استانداردها تولید می شود.
وی در تشریح دلیل این تفاوت قیمت چشمگیر، توضیح داد: آب بسته بندی خارجی همانند «اویان»، برندی بین المللی و مطرح در سطح جهان است که طبعا ارزش افزوده برند خود را نیز در قیمت محصولات لحاظ می کند؛ حال اگر تعرفه های گمرکی و هزینه های ورودی به کشور را در نظر بگیریم، قیمت نهایی آن بسیار بالا خواهد رفت.
فروهر خاطرنشان کرد: شاید بتوان تخمین زد که آب های بسته بندی خارجی، اکنون در کمتر از ۵۰ سوپرمارکت آن هم در نواحی شمالی پایتخت یافت شود.
به گفته وی، «اویان»، «بودوا» و «پریر» برندهای مطرح آب بسته بندی هستند که اکنون در بازار ایران وجود دارد و به صورت قانونی با عاملیت برخی شرکت های ایرانی نظیر «صنایع چیپس و اسنک قشم» و «شرکت آب معدنی دماوند» توزیع می شوند؛ در عین حال، برند ووس نروژ به عنوان گرانترین آب معدنی موجود در کشور، به صورت غیرقانونی وارد می شود.

[show-logos orderby='none' category='brand' activeurl='new' style='hgrayscale' interface='hcarousel' tooltip='true' description='false' limit='0' img='100']