خانه > اخبار > نخستین گام‌های افریقای جنوبی برای توسعه همکاری‌ها

نخستین گام‌های افریقای جنوبی برای توسعه همکاری‌ها

وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران شامگاه‌جمعه در نشست با وزیر صنعت و تجارت افریقای جنوبی در وزارت صنعت، معدن وتجارت در زمینه‌های مختلف صنعتی، معدنی و همچنین سرمایه‌گذاری‌های مشترک در بخش‌های تولیدی و فناوری تبادل نظر کردند،

به‌طوری که قرار است براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سفر رییس‌جمهور افریقای جنوبی به ایران که در آبان امسال به انجام خواهد رسید به تفاهمنامه تبدیل شوند. وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست با وزیر صنعت و تجارت افریقای جنوبی از موفقیت‌آمیز بودن سفر معاون رییس‌جمهوری این کشور به ایران سخن گفت و افزود: با توجه به اینکه رابطه سیاسی دو کشور در شرایط مطلوبی است اما روابط تجاری و اقتصادی در سطح بالایی قرار ندارد که باید ارتقا یابد. مهندس محمدرضا نعمت‌زاده با اشاره به برجام و تغییر شرایط فضای کسب‌وکار ایران به دلیل برداشته شدن تحریم‌ها، از آمادگی کشور برای انجام فعالیت‌های مختلف با افریقای جنوبی خبر داد و افزود: با توجه به فراهم بودن شرایط، ما آمادگی لازم برای همکاری‌های مشترک در بخش صنعت، معدن، تجارت و سرمایه‌گذاری در تمام زمینه‌ها را داریم.
وی به وجود صنایع سنگین و ماشین‌آلات صنعتی و معدنی در کشور اشاره و ابراز کرد: پرواز مستقیم تجاری بین دو کشور هم‌اکنون وجود ندارد از این رو باید برای برقراری هر چه بیشتر این ارتباط بین دو کشور، تفاهمنامه‌ای به امضا برسد تا هر دو کشور از سود مشارکت آن بهره‌مند شوند. مهندس نعمت‌زاده از توانمندی‌های کشور در زمینه صنایع دارویی و تجهیزات بیمارستانی سخن به میان آورد و گفت: به‌طور حتم افریقای جنوبی در این حوزه دارای تجربیات خوبی است که ما نیز تمایل داریم از آنها در بخش صنایع بهره‌مند شویم. این در حالی است که ایران از قانون‌های حمایتی مناسب برای حمایت از سرمایه‌گذاران و سرمایه‌گذاری‌های خارجی بهره می‌برد که با توجه به وجود پروژه‌های سودآور در زمینه‌های صنعتی و معدنی می‌توانیم همکاری‌های مشترک مناسبی با یکدیگر داشته باشیم.

افزایش همکاری‌های مشترک
سفیر ایران در افریقای جنوبی در این نشست با اشاره به وجود توانمندی‌های مختلف در ایران، اظهار کرد: با توجه به برداشته شدن تحریم‌ها مهم‌ترین مشکل اقتصادی میان دو کشور نقل و انتقال پول است که در گام نخست باید آن را برای انجام معاملات تجاری برطرف کرد. محمد فرجی با تاکید بر ادامه رابطه بلندمدت و استراتژیک در تمام زمینه‌ها با افریقای جنوبی ابراز کرد: ما تجربیات خوبی در همکاری با افریقای جنوبی به ویژه در بخش معدن و سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری شرکت سوسال داریم که با خروج این شرکت از کشور، همچنان در انتظار بازگشت آنها و ادامه همکاری‌ها هستیم. وی به توانمندی ایران در زمینه پتروشیمی و تولید کودهای شیمیایی در صنایع پایین‌دستی کشور برای انجام همکاری‌های مشترک اشاره کرد و افزود: با توجه به وجود این مزیت در ایران دو کشور می‌توانند همکاری‌های مناسبی در زمینه GTL با یکدیگر داشته باشند. فرجی با ابراز تمایل برای استفاده از تجربیات افریقای جنوبی در بخش معدن، اظهار کرد: افریقای جنوبی در زمینه اکتشافات عمقی در معادن طلا، روی و مس دارای پیشینه طولانی است و این در حالی است که ما این تجربه را نداریم و امیدواریم با ادامه همکاری‌ها این فناوری در اختیار ایران گذاشته شود.

رفع مشکلات برای افزایش روابط‌تجاری
وزیر صنعت و تجارت افریقای جنوبی در گفت‌وگوی اختصاصی با صمت با بیان اینکه هدف اصلی دیدار با وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران انجام برنامه‌ریزی‌های لازم به منظور سفر رییس‌جمهوری این کشور به ایران است اظهار کرد: با توجه به این هدف هم‌اکنون یک هیات بلند پایه اقتصادی از افریقای جنوبی به منظور انجام برخی فعالیت‌های اقتصادی و تجاری در ایران حضور دارد. راب دیویس هدف دیگر حضور در ایران را امضای ۲ تفاهمنامه اقتصادی دوجانبه عنوان کرد و افزود: هرچند ما هرگز تحریم علیه ایران را نپذیرفته‌ایم اما تحریم‌ها یک معضل بزرگ در عرصه تجارت با ایران در تمام زمینه‌ها بود که با برداشته شدن آنها و ارتباط بیشتر، می‌توان آن را به‌عنوان شروع همکاری‌های همه‌جانبه تجاری و اقتصادی در نظر گرفت. وی برداشته شدن تحریم‌ها را بهترین موقعیت ممکن برای فعالیت هر چه بیشتر شرکت‌ها و بخش‌های خصوصی دو کشور ارزیابی و تصریح کرد: در سال‌های گذشته فعالیت‌های خوبی در زمینه شرکت مخابراتی (mtn) ایرانسل و ساسول (فعال در زمینه‌های نفت و پتروشیمی) وجود داشت که به‌دلیل تحریم‌ها به اجبار خاک این کشور را ترک کردند و امیدوارم بار دیگر این شرکت‌ها فعالیت‌های خود را از سر بگیرند. دیویس با اشاره به آشنایی نداشتن از وضعیت و توانمندی صنایع ایران، ابراز کرد: این موضوع باید هر چه بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد که به همین منظور هیات همراه باید در تمام زمینه‌های تولیدی و صنعتی و همچنین تجاری و اقتصادی اطلاعات لازم را برای انجام تفاهم‌های آینده انجام دهد. البته نباید فراموش کرد ایران یکی از قدرت‌های اقتصادی خاورمیانه است که دارای توانمندی‌های بالقوه‌ای است و می‌تواند زمینه‌های همکاری دو جانبه صنعتی و اقتصادی را فراهم کند. وزیر صنعت و تجارت افریقای جنوبی به مشکل انتقال پول «ال‌سی» میان دو کشور اشاره کرد و گفت: این مشکل، ارتباط تجاری دو کشور را مختل کرده که باید برای تبادل هر چه بیشتر هیات‌های تجاری، تفاهمنامه همکاری برای برطرف کردن آن به امضا برسد. البته این گام نخست برای انجام سرمایه‌گذاری‌های مشترک بین دو کشور خواهد بود و امیدواریم با توجه به تجربه‌های موفقی که در زمینه همکاری‌های معدنی، مخابراتی و پتروشیمی از سال‌های گذشته با ایران داشته‌ایم بار دیگر این همکاری‌ها با امضای تفاهمنامه ادامه پیدا کند. دیدار با وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران برای بررسی راهکارهای توسعه روابط تجاری و اقتصادی نیز دوجانبه بوده است. وی یکی از مشکلات راه‌های تبادل و همکاری اقتصادی و تجاری دو کشور را نبود پرواز مستقیم و ارتباط دریایی برای حمل‌ونقل کالا عنوان کرد و افزود: ما در زمینه قانون سرمایه‌گذاری، تسهیلات خوبی را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار خواهیم داد که امیدواریم این روند، همکاری‌های مشترک را افزایش دهد. دیویس از تشکیل شورای مشترک تجاری و نقش مهم آن در رابطه تجاری دوجانبه خبر داد و ابراز کرد: امیدواریم با توجه به رابطه خوب سیاسی موجود میان ایران و افریقای جنوبی در سفر بعدی به ایران، آمار خوبی از روابط تجاری بین دو کشور داشته باشیم.

همچنین ببینید

وزیر صنعت: همه کالاهای مانده در گمرکات طی یک ماه آینده ترخیص می‌شود

 وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با ابلاغ جدید رییس‌جمهوری و تصمیمات ستاد اقتصادی دولت، ...

[show-logos orderby='none' category='brand' activeurl='new' style='hgrayscale' interface='hcarousel' tooltip='true' description='false' limit='0' img='100']