سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در نشست روز جمعه در براتیسلاوا پایتخت اسلواکی که بدون حضور نخست وزیر انگلیس برگزار شد، بر لزوم بازگشت اعتماد و اطمینان به مردم این منطقه و ترسیم آینده بدون انگلیس ظرف مدت شش ماه، به توافق رسیدند.
در ادامه این بیانیه آمده است که «گرچه اتحادیه اروپا کامل نیست، اما بهترین ابزار در دسترس برای مقابله با چالش های پیش رو است».
در بیانیه روز جمعه همچنین تاکید شده است که این فرآیند شش ماهه سرانجام به نشست ماه مارس سران اتحادیه اروپا منتهی می شود که همزمان با شصتمین سالگرد امضای معاهده تاسیس این اتحادیه در رم پایتخت ایتالیا برگزار خواهد شد.
** نشست مشترک مرکل و اولاند، بدون حضور رنتسی
پس از پایان نشست روز جمعه «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و «فرانسوا اولاند» رئیس جمهوری فرانسه هم در یک کنفرانس خبری مشترک حضور یافتند.
خبرگزاری فرانسه در این رابطه نوشت که حضور غیرمنتظره مرکل و اولاند در یک کنفرانس خبری نشان می دهد که آلمان و فرانسه طلیعه دار سیاست گذاری های آتی اتحادیه اروپا هستند.
مرکل با تکرار اظهارات پیشین خود مبنی بر اینکه اتحادیه اروپا در یک «وضعیت بحرانی» قرار گرفته است، گفت : آلمان و فرانسه برای اجرای موفقیت آمیز این طرح، نقش خود را با جدیت در ماه های آینده ایفا می کنند.
اولاند نیز تاکید کرد که دو کشور برای دستیابی به نتایج عینی به همکاری با یکدیگر ادامه خواهند داد.
اما «متئو رنتسی» نخست وزیر ایتالیا از جمله افرادی بود که از نتیجه نشست روز جمعه اعلام رضایت نکرد. خبرگزاری رویترز به نقل از رنتسی نوشت که وی به همین علت از حضور در کنفرانس خبری مشترک با سران آلمان و فرانسه اجتناب کرده است.
وی پس از پایان نشست در جمع خبرنگاران گفت که از توافق های صورت گرفته روی مسئله رشد اقتصادی و مهاجرت رضایت نداشته است.