استاد دانشگاه شهید بهشتی درباره پیش بینی رشد اقتصادی 6.6 درصدی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی برای امسال گفت: به نظر می رسد رشد ارزش افزوده بخش صنعت و کشاورزی در این گزارش دست کم گرفته شده است و با لحاظ این امر، تا پایان سال به رشد بیش از هفت درصدی دست می یابیم.
این کارشناس مسائل اقتصادی درباره پیش بینی مرکز پژوهش ها برای رشد 1.4 درصدی بخش صنعت گفت: شواهد و قراین نشان می دهد این رشد کمتر از 2.5 درصد نخواهد بود.
وی ادامه داد: این گزارش همچنین رشد بخش کشاورزی را 3.5 درصد پیش بینی کرده است که به نظر می رسد بیشتر از این مقدار باشد. رشد منفی 10 درصدی پیش بینی شده برای بخش ساختمان نیز کمی بدبینانه است.
لیلاز اضافه کرد: اگر سهم بخش نفت در اقتصاد (به میزان 39 درصد) را مبنای تحلیل مرکز پژوهش های مجلس در نظر بگیریم، آنگاه با توجه به روند بخش های دیگر اقتصادی تا پایان مردادماه، می توان در بخش های صنعت، کشاورزی و ساختمان تا پایان سال عملکرد بهتری را متصور بود و رشد بیش از هفت درصدی را برای اقتصاد کشور پیش بینی کرد.
به گفته این استاد دانشگاه، با توجه به سهم 10 درصدی خودروسازی در ارزش افزوده بخش صنعت، اگر افزایش تولید خودروسازها 20 درصد باشد، می تواند دو درصد ارزش افزوده برای این بخش ایجاد کند که بیش از پیش بینی مرکز پژوهش ها خواهد بود؛ هرچند به نظر می رسد در 6 ماه دوم امسال، رشد ارزش افزوده بخش صنعت بیش از نیمه نخست امسال باشد.
وی گفت: شواهد و قراین حاکی است ارزش افزوده بخش کشاورزی می تواند چهار تا 4.5 درصد باشد؛ در حالی که مرکز پژوهش های مجلس رشد این بخش را 3.5 درصد لحاظ کرده است.
این کارشناس اقتصادی یادآوری کرد: امسال دو برابر پارسال خرید تضمینی گندم در کشور انجام شد و تولید گندم با 14 میلیون و 500 هزار تن رکورد زد؛ همچنین رشد تولید برنج شالیکاران بیش از هشت درصد به ثبت رسیده است.
- ارسال توسط : مدیریت
- 44 بازدید
- دیدگاهها برای لیلاز: پیش بینی مجلس درباره ارزش افزوده کشاورزی و صنعت بدبینانه است/ تحقق رشد 7درصدی تا پایان سال بسته هستند

