بهنقل از خبرگزاری مهر به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، پروین نباتی در همایش تخصصی بومیسازی صنعت کاتالیست و فرآیند احیای مستقیم گفت: هر گامی که در توسعه کمی و کیفی و جهش در نقاط حساس و کلیدی کشور در حال انجام است، باید مورد حمایت قرار گیرد؛ بر همین اساس، وزارت صنعت، معدن و تجارت حمایت جدی و قانونی از ورود کالاهای استراتژیک مورد مصرف در صنایع فولادی کشور انجام میدهد و البته به منظور حمایت از تولید داخلی نیز، کاتالیست در فهرست ممنوعیت واردات کالاهای ساخت داخلی قرار گرفته است.
مدیرکل صنایع شیمیایی و سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: امروز صنایع مهم کشور به تولید کاتالیست در کشور وابسته هستند و به همین منظور نیز، کاتالیست در فهرست ممنوعیت واردات کالاهای دارای ساخت داخل در راستای استفاده از توان تولیدی کاتالیست داخلی جای گرفته است؛ بر این اساس در صورت واردات کاتالیست موجود در فهرست، این امر قابلیت پیگیری دارد.
وی به دیگر اقدامات انجامشده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای حمایت از تولید داخلی اشاره و تصریح کرد: از جمله این موارد، تغییر ارز مبادلاتی به ارز متقاضی است که سبب افزایش هزینه در واردات کالا می شود؛ ضمن اینکه در کتاب قانون مقررات واردات و صادرات نیز، حقوق ورودی برای این کالاها در نظر گرفته شده است.
نباتی از جمله سیاستهای این وزارتخانه را حمایت از جذب سرمایهگذار خارجی، تامین مالی، انتقال فناوری، بیشینهسازی اقتصادی تولید محصولات و طراحی و متنوعسازی آنها در کنار تولید صادراتمحور دانست.
همچنین احمد احمدی، مدیرکل توسعه و پژوهش شرکت ملی فولاد به گذشتهای که صنعت فولاد پشت سر گذاشته است اشاره کرد و افزود: به جز در بحث تولید کمپرسور و الکترود که صنعت فولاد کشور به آن نیازمند است، مابقی نیازها در داخل تامین و ساخته می شود که این نشان از افزایش توان متخصصان کشور دارد.
وی گفت: حمایتهای دو شرکت فولادی مبارکه و خوزستان از شروع تا صنعتیشدن کاتالیست مثال زدنی است که بر این اساس، این فرآیند طی ۷ سال شکل گرفت که در مقایسه با سایر صنایع که امکانات بیشتری در اختیار دارند، در رشد و بالندگی سرعت قابل قبولی داشته است.
احمدی با اشاره به چشمانداز تولید فولاد تا سال ۱۴۰۴، تصریح کرد: با توجه به برنامه ایجاد تعادل میان زنجیره ارزش تولید فولاد، صنعت کاتالیست نشان از دوبرابر شدن مصرف ظرف ۱۰ ساله دارد؛ البته کیفیت در این حیطه بسیار حایز اهمیت است و همه حاضر هستند برای کیفیت برتر، پول بیشتری بپردازند؛ این در حالی است که قیمت البته باید رقابتپذیر باشد که هم سود تضمین شود و هم به افزایش بقای بنگاه یاری رساند.

