خانه > اخبار > ۲۵ راهکار اتاق بازرگانی بین المللی برای حراست از کپی رایت

۲۵ راهکار اتاق بازرگانی بین المللی برای حراست از کپی رایت

نقض مالکیت معنوی یا همان کپی رایت یکی از چالش های پیش رو در کشورهای در حال توسعه است. چالشی که کشورهای توسعه یافته را نیز متاثر می کند. از این رو اتاق بازرگانی بین المللی (ICC) به عنوان بزرگترین نهاد بخش خصوصی جهان در عرصه کسب و کار ، ۲۵ راهکار را برای مبارزه کشورها با نقض مالکیت معنوی ارائه کرد.

به گزارش اقتصادنیوز ، کمیته ایرانی ICC در یک همایش، مقابله با نقض مالکیت فکری در فضای کسب‌وکار را در دستور کار قرار داد تا این موضوع گامی بزرگ باشد در جهت مقابله با فساد و جعل ایده. در این همایش، ۲۵ اقدام اتاق بازرگانی بین‌المللی برای مقابله با جعل و سرقت مطرح شد که این ۲۵ گام تحت عنوان پروژه ۲۵ باسکپ در کشورهای مختلف در حال اجراست.

نقض مالکیت فکری در دنیا، اقتصاد کشورها را با چالش‌های اساسی مواجه می‌کند. شاید مهم‌ترین تبعات این موضوع، از بین رفتن اشتغال باشد. در ایران، ایده‌های نو و خلاقانه آن‌طور که باید مورد استقبال قرار نمی‌گیرند. برخی از کارشناسان دلیل این موضوع را عدم حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و بی‌میلی سرمایه‌گذاران در فعالیت‌های نوآورانه می‌دانند، از این‌رو آنچه در کشور شاهد هستیم، استفاده از ایده‌هایی است که در ادوار گذشته از سوی کشورهای غربی اجرا شده و ایران تنها با بومی‌سازی این ایده‌ها، طرح اجراشده سایر کشورها را اجرا می‌کند.

از سویی اقتصاددانان معتقدند کشورها باید از تمدن متکی به دارایی‌های فیزیکی، به سمت تمدن متکی بر دارایی‌هایی‌های فکری حرکت کنند. این موضوع در حالی مطرح می‌شود که اعتقاد بر این است که ایران هنوز متکی بر دارایی‌های فیزیکی است، در نتیجه به کشوری کپی کار تبدیل شده است. اما این رویه با برنامه‌های کشور برای صنعتی شدن تناقض دارد چراکه مالکیت فکری نقش بسترساز صنعتی شدن یک کشور را بر عهده دارد. البته تبدیل ایده به ثروت نیز در این راستا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

تجارت کالاهای جعلی، ۵/ ۲ درصد تجارت دنیا را تشکیل داده است. با نگاهی به آخرین آمارهای منتشر شده، ارزش تجاری محصولات تقلبی و جعلی، ۴۶۱میلیارد دلار بوده که در مقایسه با سال ۲۰۰۸، با رشد ۸۰ درصدی روبه‌رو است. همچنین پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که در سال ۲۰۲۲، این رقم به ۳/ ۲ تریلیون دلار خواهد رسید.

اقدام تجاری علیه جعل و سرقت دارایی‌های معنوی (باسکپ) که از سال ۲۰۰۴ در اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC) شروع شد، طی سال‌های گذشته تاثیر درخور توجهی در شناسایی مالکیت معنوی و تعهدات مقامات محلی در جهان گذاشته است.

باسکپ پنج فعالیت را به‌عنوان ماموریت‌های بنیادین خود بیان کرده است:

۱. بسیج ارکان کسب‌وکار و تجارت، صنایع، بخش‌ها و دولت‌های ملی در مبارزه با جعل و سرقت.

۲. ائتلاف متخصصان و هم‌افزایی منابع برای ایجاد گروهی بزرگ و منسجم.

۳. رسانیدن صدای صاحبان کسب‌وکار به دولت‌ها، عموم و رسانه‌ها و افزایش آگاهی و درک عمومی نسبت به جعل و سرقت آثار که به آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی منجر می‌شود از طریق رسانه‌های جمعی.

۴. وادار کردن دولت به تخصیص منابع جهت تقویت اجرای حقوق مالکیت معنوی.

۵. اطمینان از محافظت از حقوق مالکیت معنوی و احترام به آن با ایجاد یک تغییر فرهنگی.

همچنین ببینید

رشد صادرات در گرو تشکیل ‌کنسرسیوم

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرم‌آباد ایجاد کنسرسیوم و اشتراک‌گذاری توان و امکانات ...

[show-logos orderby='none' category='brand' activeurl='new' style='hgrayscale' interface='hcarousel' tooltip='true' description='false' limit='0' img='100']